top
Kliniske retningslinier 

Referat fra mødet d. 3. marts 2011 i deliriumgruppen

Referat fra opstart mødet i den 3. marts 2011

Til stede:

Lis Lang, Hanne Kiesbuy, Charlotte Stage, Gudrun Dyrvig, Charlotte Holm, Elin Forum, Kirsten Bachmann, Emilie Courier, Mette Julin, Ingrid Olesen, Bjarne Fogh, Birgit Villadsen

Der var afbud fra Herdis Hansen.

Vi har ikke hørt fra Anni Nymann

Referent:

Birgit

Dagsorden:

Punkt 1.

Præsentationsrunde

Lis kommer fra hospice Søholm. Hun har tidligere arbejdet i psykiatrien. Har været ansat på hospice i 6 år. Har arbejdet meget med udvikling af materiale vedr. delir, som anvendes på hospice. F.eks. undervises patienterne i delir. Der anvendes score skema. Sidder med i Klinisk Interessegruppe for delir.

Hanne har været ansat på hospice Sjælland i 4 år. Har tidligere arbejdet i psykiatrien og mave/tarm kirurgi. Har øget fokus på delir på hospice. Det opleves at tilstanden bliver hyppigere. Har tre diplommoduler.

Charlotte Stage er ansat på Svanevig hospice, har været der i 1 år. Har tidligere arbejdet med hjerneskadede patienter. Har en palliationsuddannelse samt diplommodul i pædagogik. Har endvidere deltaget i metodekurset i Center for kliniske retningslinjer.

Gudrun er ansat på Anker Fjord hospice siden 2006. Hun har tidligere været ansat på intensiv afdeling. Har diplommodul i symptomlindring.

Charlotte Holm er ansat på Vensyssel hospice. Har været der i 1½ år. Forinden ansat 20 år på onkologisk afdeling. Har diplomuddannelse i palliation.

Elin har arbejdet i medicinske og kirurgiske afdelinger i 25 år. Er nu ansat på hospice Esbjerg. Har taget et grundmodul på diplomuddannelse samt et modul i symptomlindring. Er optaget af at patienterne kan huske, når de har været delirøse.

Kirsten kommer fra det palliative team i Sønderjylland. Været ansat her i 1½ år.

Emilie kommer fra Skt. Lukas hospice. Har tidligere været ansat på en levermedicinsk afdeling, hvor hun også har set delirøse patienter. Søger afklaring af tilstanden delir

Mette er ansat på hospice Djursland. Udtrykker den frustration der opstår når patienter er i delir. Er optaget af information til pårørende. Har været ansat på hospice i 3½ år. Har taget et grundmodul på diplomuddannelsen.

Ingrid er ansat på hospice Fyn, hvor hun har været i 5 år. Har tidligere arbejdet i anæstesien og på psykiatrisk afdeling. Søger afklaring i forhold til delir / depression, den stille delirøse patient. Har 3 diplommoduler.

Bjarne er ansat på hospice Søndergaard i Måløv. Har tidligere været ansat i intensiv regi. Interessen for delir er opstået fordi det i mange sammenhænge har lavt præstige.

Birgit har været ansat i Palliativ Medicinsk Afdeling, BBH i 4 år. Har udarbejdet retningslinje om screening redskabet CAM samt arbejdet med delir i et referenceprogram om hoftebrud.

Punkt 2.

Mulige emner

Følgende mulige emner blev foreslået i forhold til delir:

  • Pårørende
  • Kugledyne
  • Søvn
  • Musikterapi
  • Behandlingen — den medicinske
  • Ensartet diagnostik
  • Scoring af patienten

Vi tænker hver især videre over mulige emner. På seminariet i april vil der blive mulighed for at formulere fokuserede spørgsmål.

Vi skal også beslutte om det er delir bredt vi beskæftiger os med eller om det er terminalt delir.

Fordelen ved at være en stor gruppe er muligheden for at læse sammen i mindre grupper. F.eks. grupper af tre personer, som med fordel kan sammensættes udfra geografi.

Dvs. i vores gruppe kan vi arbejde med fire fokuserede spørgsmål.

Punkt 3.

Møderække

Vi har aftalt følgende møderække:

Den 03.05.11

Den 25.05.11

Den 07.06.11

Den 05.09.11

Den 10.10.11

Den 16.11.11